Blog

Černostrakaté prasátko – mýtus, nebo pravda o jeho kvalitě? Zajímá Vás odpověď? Čtěte
Černostrakaté prasátko – mýtus, nebo pravda o jeho kvalitě? Zajímá Vás odpověď? Čtěte

Takže, aby jsme to nazývali správnými slovy. Černostrakaté přeštické prasátko je předražený mýtus jako prase. Tak to je vážení.

Jediné, co následně páni obchodníci využili, byla díra na trhu pro neznalé oboru. Proto se jim daří stále i dnes uměle předražené maso z tohoto prasátka prodávat . Pravda je ta, že to je naše české plemeno, co ale pravda určitě není, tak to je to, že by bylo jakkoliv lepší v kvalitě jako takové.

Toto plemeno se přestalo pěstovat, a to z důvodu špatné masné výtěžnosti, protože od určité váhy šlo prase spíše na sádlo a ne na zmasilost jako takovou. Takže můžeme polemizovat o tom, jestli je tlusté maso lepší než libové ale to je jediný rozdíl mezi tímto plemenem a těmi ostatními.

Ano, samozřejmě z kuchařského hlediska je lepší, pokud není maso příliš libové ale to neznamená, že by tento druh měl být dražší, byť o jednu korunu. Tak to je vážení.

Takže pokud vám někdo bude cpát, že by z tohoto prasete mělo být maso dražší, tak utíkejte co se dá, aby vás neokradl ještě víc než stihnul.

Tak to jen zkráceně o faktech v našem oboru .

Číst článek
Zajímá Vás kvalita a vyjímečnost masa z plemene mangalica? Odpověď naleznete zde!
Zajímá Vás kvalita a vyjímečnost masa z plemene mangalica? Odpověď naleznete zde!

A máme tady odpověď na plemeno Mangalica . Toto plemeno bylo vyšlechtěno cca r 1833 křížením plemene Bakoňského + polodivoké prase Šumadij . Vyznačuje se dlouhou vlnitou srstí a zajímavé je že je schopné vegetovat v dost nepříznivých podmínkách i mrazech . Tím že se může pást venku i v těchto podmínkách tak maso nabírá na kvalitě . Tradiční madarské speciality by se měly vyrábět právě z plemene mangalica (Uherák , čabajka ). Toto maso vyniká svojí specifickou chutí a štavnatostí a právem je vyhledáváno právě labužníky kteří vědí co je dobré . Vyšší cena masa z Mangalice je tudíž naprosto právem a doporučoval bych vyzkoušet . Bohužel ho seženete spíše na objednávku , bylo by mě divné kdyby ho někde standartně prodávali jako běžně prodáváme klasické vepřové a to z důvodu toho že maso z mangalice je sice skvělé ale není tak obrátkové jako klasické vepřové takže buďte opatrní co a kde kupujete . A na závěr toto prasátko by si právě zasloužilo tu správnou a velkou reklamu místo toho tady oblbujou  kecama o černostrakatém přeštíkovy ale tomu se nedivím když na přeštíkovy  se dá tak pěkně vydělat a dělat z lidí idioty .Do budoucna se omlouvám za všechny pravopisné chyby , v češtině jsem úplně nevynikal s pozdravem váš řezník Karel Klikorka .

Číst článek
Dobrý den, pokusím se vyjádřit k tématu BIO maso a BIO výrobky v naší republice
Dobrý den, pokusím se vyjádřit k tématu BIO maso a BIO výrobky v naší republice

Hm, tak tady budeme asi rychle hotový. Bohužel je v téhle společnosti velice oblíbený fanatismus, takže pokud bych se tady k tomu vyjádřil, tak nakupující, jakože co se Bio týče, stejně nikam nedostanu a ničím je nepřesvědčí. A ti co po této zhovadilosti BIO neprahnou, tak tam je to asi taky nijak zvlášť zajímat nebude.

Za mne jen snad, co to je to Bio u nás v ČR, ví to vůbec někdo? Aha, už jsem doma, BIO znamená etiketa. Tak asi jo no. Více snad jen do komentáře kde to můžeme rozvinout bez urážek a nor. komentáře.

karel@vasreznik.cz

Číst článek
Polské maso – Kdo je u nás viníkem produkce špatného masa? A jaké je řešení, abyste věděli, co vlastně jíte? Čtěte.
Polské maso – Kdo je u nás viníkem produkce špatného masa? A jaké je řešení, abyste věděli, co vlastně jíte? Čtěte.

Jééééé, jak je jednoduché říct, to polské je to špatný. Bohužel s vámi nemůžu hnedle od začátku souhlasit vážení.

Prostě a jednoduše, pokud bych měl přiblížit fakta, tak viník je vždy na straně poptávajícího, tedy kupujícího elementu, tak to je.

Ve spoustě případech a to opravdu ve spoustě, jsou dnes Poláci na mnohem vyšší úrovni, než byste si kdokoliv uměl představit. Jediná jejich špatná vlastnost (ale tam bych také polemizoval, jestli špatná) je prostě a jednoduše to, že oni umí vyrobit to, co si objednáme. Tak jednoduché to je.

Takže pokud Český prase objedná od Poláka sračku za kačku, tak Polák mu jí umí dodat. Pak Český prase tento sortiment vydává za špičkové zboží. Takže asi tak. I u Poláka koupíte např. kuřecí maso ve fázi krmné směsi pro prasata, ale také ve kvalitě o které se nám tady může jen zdát.

Pak je pouze na našem charakteru, když si tady firmy objednají sračky, pak to přebouchají etiketama, jakože české zboží a jede to do světa. Ale za to přeci nemůže Polák, nýbrž náš lidský faktor, který neustále zmiňuji.

Pokud tedy od Poláka objednám kuřecí řízek v momentální ceně 110 Kč, tak bude kvalitnější než naše české kuře, v uvozovkách České. Ale tyhle Polské řízky nemůžu poté prodávat za 79,9 Kč, to má asi logiku ne. A takhle nějak to je, co se Polského zboží jako maso – uzeniny týče.

A proto opět a opět vám nezbývá nic jiného než že máte svého řezníka. Tam dojdete do fáze, kde si můžete objednat to určité zboží a to se vám pak dostane. Ale už vám nedokážu poradit jestli jste si právě vybrali človíčka, kterému se dá věřit. Takže je to složitý co? (Smích)

V mém případě jsem dlouho hledal třeba automechanika, ale taky jsem ho přeci jen našel.

Pokud to shrneme, tak nehažme naše levárny a sviňárny v tomhle oboru třeba tím směrem, jakože Polský stojí za h…. .Ne, je to jen a jen o lidech a nic než důvěra v profesionalismus vám (nám) stejně nezbyde .

Jsem tu pro vás z jakýmkoliv dotazem (karel@vasreznik.cz)

Číst článek
Zajímá vás zákulisí tohoto oboru, jako je třeba dohledatelnost masa a určitá fakta kolem masa?
Zajímá vás zákulisí tohoto oboru, jako je třeba dohledatelnost masa a určitá fakta kolem masa?

Dobrý den,

no co k tomuto tématu dodat a nevymýšlet si.

Bohužel, jelikož žijeme v České republice a tady funguje spousty věcí jinak než jinde ve světě, pojďme si nežít žádné ulhané představy. Mohl bych se tvářit jako ostatní a dělat že nevím o co jde, ale jelikož jsem si již za svojí kariéru zažil velice mnoho, hlavně kolem potravinářství, tak momentálně asi většinu bláhových lidí zklamu. Pokud jste žili v představě, že si někde přečtete etiketu a jste doma, tak na to urychleně zapomeňte a vraťte se na zem.

Verdikt zní velice tvrdě – ohledně masa a uzenin (tam jsem si naprosto jistý) žádná dohledatelnost prostě a jednoduše nefunguje a troufám si říct, že co budu živ, tak fungovat nebude. Tak to je vážení.

(Asi ještě poznamenám, pokud budou dohledatelnost a pravidla nastavena tak, jak doposud jsou.)

Bohužel tu převládá lidský faktor, kde stačí, aby na skladech, kde to lítá různými národnostmi, se prostě dotyčný jenom blbě vyspal a nebo vůbec nevěděl, o co jde. Nasází vám všude razítka a značky jakýsi jen vzpomenete.

Máte tady prakticky jedinou naději, že budete vědět, co vlastně konzumujete a ta je pořád stejná.

Jde tu o jedince, který se orientuje v oboru a následně si hlídá jakožto odborník co, a kde nakupuje a proto máte svého řezníka? Je to prakticky jediná možná možnost, jak se dozvědět co a odkud to vlastně je a je to zase na daném jedinci, který se vám o to stará aby vás nechtěl ošulit.

Mohl bych vám tu vypisovat pár indicií podle kterých byste se mohli orientovat, ale pro laika je to stejně tak složité, že to snad ani nemá cenu.

Pokud vás zajímá značení a nechcete se vložit do rukou takovéhoto odborníka a nebo žádného neznáte, tak to prostě berte tak, že něco jíte a víc se tím nezabývejte, protože to stejně nemá cenu. Tak to je vážení. Je až legrační, jak lidé nakupují v různých marketech a tam študují etikety. Pak se zamyslete, kolika rukama to prošlo a běžte se zeptat obsluhy, kolik tam je ofiko řezníků a víc asi neřešte a kupte si maso v akci, které se za danou cenu dle etikety nedá vůbec pořídit a prostě si k tomu udělejte omajdu a je to.

Nebo se mrkněte na věrohodnou reklamu od lidí kteří v daném podniku který reklamují nikdy nenakupovali a jste taky doma. Prostě a jednoduše pokud to shrneme, buďto si najděte konkrétního človíčka z oboru kterému můžete důvěřovat a nebo si s tím nedělejte těžkou hlavu.

Takže asi tak vážení a tím bych to ukončil.

Možná snad pokud budete chtít využít nějaké info, rád vám odpovím na emailu – karel@vasreznik.cz.

S pozdravem Klikorka Karel

Číst článek
Výhoda objednávek na našem Eshopu
Výhoda objednávek na našem Eshopu

Toto je prakticky velmi jednoduché a logické , tudíž rozepisovat se nemá velkou cenu . Prostě a jednoduše . tak jak všude deklaruji , já osobně se vám o zboží postarám , osobně hlídám každou expedovanou surovinu a tak proto www.vášřezník.cz.

Zboží bude vždy ve skvělé kondici , čerstvosti a té nejvyšší možné kvalitě . Nekupujete nic co se kdesi válí a nejste odevzdáni tomu jestli dotyčný má obrat zboží či nikoli a vy nevíte jak dlouho se to tam vlastně válí , tak to je , to je realita . Samozřejmě je to pro ty klienty kterým není jedno co vlastně jí a záleží jim na kvalitě . Dále pak připomenu že při vlastním (osobním odběru ) se dostanete na skvělou cenu , tudíž v ten moment máte super zboží za super cenu . Tím bych určitě neshazoval variantu naším dovozem , protože ten vám zase šetří čas takže také dobrá varianta .

Myslím že není třeba dodávat více a budeme se těšit na vaší objednávku s pozdravem .

Vkládání varianty vlastní odběr (osobní odběr na adrese ) za super cenu bude hotov na konci příštího týdne cca 07/05 21.

Číst článek
Chcete zboží na dnešek?
Chcete zboží na dnešek?

Ano , je jasné že objednávka na eshopu funguje tak že dnes si objednáš na zítra , buďto vyzvedneš na adrese nebo dovezeme . Sedíš ale v práci a chceš něco ještě na dnešek (např. nakrájet nějakou uzeninu a nebo ) . Není nic jednoduššího než zvednout telefon a zavolat 777007329 a dohodnout se přímo na možnostech a jdeš domů z práce podáme ti nákup a utíkáš domů .

Budu se opakovat ale naučit se v tomto případě a tohohle sortimentu jako je uzenina , maso , lahůdky zboží objednávat je nejednoduší varianta jak se dostat k tomu nejkvalitnějšímu a nejčerstvějšímu v daných možnostech . Myslím si že jestli budu o víkendu grilovat či nikoli a co si mám třeba chuť uvařit vím již nějaký čas dopředu tak proč nevyužít těchto variant aby jsem za svoje peníze měl to nejkvalitnější zboží .

Jasně jsou tu varianty kde různé akce lákají (ve spoustě případech hlavně proto že tam utíká datum ) , nebo si nechat naservírovat pěkně prokládanou nakrájenou uzeninu kolikrát již za několik dní a je jen na vás co chcete jíst tak to je .

Je jen na vás poslouchat a věřit reklamám a nebo štítkům , kde vám deklarují vše České a super (a přesto to není možné už jen proto že by jsme v Čechách takové množství nikdy nebyli schopni vyprodukovat ) , a proto neustále vyzdvihuji najdi si svého řezníka . www.vášřezník.cz

Číst článek
Jak zařazujeme (kontrolujeme )zboží v našem Eshopu
Jak zařazujeme (kontrolujeme )zboží v našem Eshopu

Samozřejmě první a zároveň poslední kontrola je v mé jurisdikci to je jasný . Ale v žádném případě není pravdou že to co chutná mě , musí býti zároveň vždy posledním názorem , jelikož člověk se učí celý život . Ano já www.vášřezník.cz jsem tady hlavně od toho aby jsem posoudil kvalitu zboží ,ale ta se musí ruku s rukou také spojovat s chutí .

Tedy první krok je že mě něco (nějaký sortiment , výrobek ) zaujme a to není v našem rybníčce zas tak jednoduché a po té nechávám ochutnat v celku dosti velkou škálou mých známých a přátel . Právě proto že je to postavené na otevřené a upřímném názoru , není to tak že by se někdo bál říci svůj názor byť by byl negativní . Spousty lidí si bere kritiku čehosi velmi negativně ale nikdo z nich co to takhle mají si neuvědomují že se tím zpomaluje jejich přirozený rozvoj a zlepšování se tak v daných schopnostech , v tomto případě třeba posuzovat náhled na názory kvalit a chutí zákazníků . Tedy ano kvalita je jasná tu umím ze své odbornosti samozřejmě posoudit a ve druhé fázi chuť .

Tento způsob se myslím velmi osvědčil a proto si troufám říct že na jakoukoli položku z našeho sortimentu ukážete vás něčím zaujme . Ať je to výběr klobásek nebo párečků a jiné .

Tímto samozřejmě naznačuji , pokud by jste se chtěly zapojit do zkvalitňování , výběru našich surovin , stačí tak málo . Pošlete na email po vaší objednávce váš krátký názor co vám např. nesedělo a nebo např. že jste byli naprosto spokojeni , budeme za to vděčni a vy tím zároveň pomůžete zkvalitňovat i své stravování , protože my vám šetříme čas tím že ostatní práci již uděláme a vy si pak již jen objednáte a během chvilky bez jakéhokoli zdržování máte v ruce nákup s opravdu kvalitní a chutnou surovinou .

Číst článek
Představení našeho Eshopu jak se orientovat.
Představení našeho Eshopu jak se orientovat.

Pozor věnujte pozor hlavně bodu 7. myslím že ten vás bude zajímat .

  1. Přišli jste na naše stránky
  2. Máte různé možnosti výběru u sortimentu , je třeba vybrat např. u pečeně s kostí třeba sekané kotlety , nebo u kýty třeba krájené řízky atd ., u uzeniny např. v celku nebo krájené
  3. Dále pak se podívejte na varianty vámi vybrané , většinou větší množství = lepší cena na kg , nebo zboží v celku = lepší cena na kg
  4. Nebojte se kontaktovat na email o vámi požadované změny a nebo co by jste konkrétně potřebovali např . nacenit nebo sehnat a pod.
  5. Jen znovu upozorňuji že všechna momentálně zadaná cena (v košíku) versus zboží je počítána pouze orientačně a to z důvodu že ke konečnému přepočtu dochází až po přesném zvážení výrobku (sortimentu) který jste objednaly . Např. objednáte 2 kg vepřového masa a konečná přesná váha bude třeba 2,2kg , nebo třeba objednáte dvě nožičky klobásy která by měla vážit cca 40dkg ale výsledná je 36dkg tak proto konečná cena až po přesném přepočítání , samozřejmě se nebude odlišovat nijak závratně takže asi tak , snad je to dostatečně pochopitelné 6) V neposlední řadě se rozhodně vyplatí navštěvovat a prohlížet stránky , jelikož se neustále budu snažit o co nejlepší nacenění u výrobků kde se mě podaří jak snížit cenu tak ale zároveň podržet kvalitu což je velmi důležité .Levně a srágory umí každý trouba . Dále pak dosti často se bude pohybovat s cenami masa , protože tam je cena velmi nestálá momentálně i na ukor Koronavirového období , takže pokud sem tam pravidelně mrknete tak se vám může podařit natrefit velmi zajímavá cena. 7) . Jak jsem již zmiňoval , bod 7 je z mého pohledu top. A to hlavně proto že všechno co za výhody splňuje jakože objednávka na eshopu , tím myslím , špičková kvalita zboží , čerstvost a jiné tak v tomto případě pokud označíte vlastní odběr ve výběru varianty v momentě když jste na daném sortimentu tak se dostanete zároveň na špičkovou (v mnoha případech bezkonkurenční) cenu která vás určitě potěší . Samozřejmě musíte vlastní (osobní odběr) na adrese potvrdit i na konci v košíku , protože jinak by jsme nemohli cenu akceptovat , ale to je asi logické . Takže asi tak a budeme se těšit na vaše objednávky s pozdravem
Číst článek
Něco o grilování
Něco o grilování

Pokusím se tu přiblížit něco málo ze svých zkušeností o grilování . Začal bych asi nejdříve tím , na čem a jak vlastně grilovat . Tady už na začátku potěším asi všechny co si myslí jak musí mít obrovský a drahý gril a že bez toho to nejde a pod . Opak je pravdou . Pokud si chcete opravdu užít grilovačku a na vašich steacích si opravdu pochutnat , zapomeňte na všelijaké elektrické , plynové grily a soustředte se na naprostou klasiku a to je dřevo a dřevěné uhlí . Na tento případ koupíte již parádní gril a více jak 1500kč za něj dávat nemusíte a to si ho kupujete jen pro své pohodlí protože jinak by vám vlastně stačilo ohniště a mřížka , kus alobalu a tak . Prosím nerad bych aby jste všichni vy co máte doma právě grily plynové nebo elektrické pojali situaci za ztracenou a v žádném případě nechci ani soupeřit s tím jak parádně se na těchto grilech griluje . Samozřejmě že to také jde , ale já se tu bavím o pošušnání a opravdovém grilování .

Příprava grilu

Pokud jste se tedy rozhodli jít cestou klasik gril musíte si řádně připravit ohniště a to není práce na dvě minuty . Je třeba nejdříve udělat základ na dřevu a v momentě kdy máte již dostatek žhavého v tomto případě lepší více než méně tak začnete přihazovat dřevěné uhlí . Ani v momentě kdy jste již přihodily dřevěné uhlí ještě nesmíte uspěchat přípravu a tak musíte dát ohništi čas než si vytvoří z dřevěného uhlí pěkný žhavý základ . Celou dobu nechte pěkně v tom žáru mřížku na gril at se vám pěkně vypálí a když se vám základ ohniště začne uklidňovat tak jí sundejte a pěkně jí promažte hřbetním sádlem . Pozor ať se nespálíte cha . Na takto připraveném základu ugrilujete prakticky celou grilovačku aniž by jste museli jakkoli vehementně přitápět protože žár vydrží opravdu dlouho . Z prvopočátku vždycky začínejte spíše s těmi jakože třeba horšíma kouskami na gril jakože zkušební ochutnávka . Na té zjistíte jak dalece je pak třeba na konci dosolit a nebo dokořenit a hlavně si ty parádní kousky nespálíte . Ano steaky se mají dělat na rozpáleném ale všeho s mírou jak se říká . Pokud jste si připravily na gril třeba i zeleninu tak tu si nechávejte také až postupem času lépe se vám udělá , v tomto případě prostě nic neuspěcháte a aby jste z celého procesu měly opravdový zážitek tak je prostě důležité obětovat nějaký ten čas tak to je . Můžete si z kraje pomoct třeba i alobalem na grilování aby jste si masíčko nespálily . Gril rozpálený ano ale maso nepokládejte na přímý oheń a zkraje když to fajruje (fajruje myslím jakože je to rozpálený ne přímý oheň ) musíte rychle otáčet , ono se to po chvilce uklidní a dostane se to do provozní teploty to samy uvidíte .

Maso na gril a kořenící směsi , marinády

V tomto případě fantazie mezí nebere . V první řadě je třeba mít hodící se parádní masíčko na gril . Od toho jsem tady já Váš řezník.cz . Asi by jste se divili jak nesmírně důležité je pro jaký kousek šáhnout , ale můžete jít cestou akce v kdejakém márketu ale pak si nebědujte .

Mé nejoblíbenější masíčko na grilu je asi , nebo ne asi ale určitě – vepřový bok , kuřecí stehenní steak , a pokud bych šahal pro krkovičku nebo kotletku tak sekanou s kostí . Dále pak v kolínko připravené na grilu tak určitě alobal a nebo je tam varianta koleno povařit skoro do mněka , nechat vystydnout po té nakořenit a dogrilovat . Vepřová žebra začít určitě alobal a po té když vyndáte z alobalu potřít připravenou baštou př ( dvě lžíce kečup , 3 lžíce sojová omáčka , 1 lžíce hořčice , 1 lžíce medu , necháte spolu v kastrůlku mírně povařit aby se pěkně spojilo , vychladnout a máte připraveno na potírání ) Dále pak rád u grilu používám černé pivo které taky můžete lehce přidat na potírání do marinády . U drůbeže si dejte pozor na to aby byla vždy dobře udělaná ale zároveň ne vysušená . U hovězího i vepřového masa se musíte vždy dohodnout se strávníky jak dalece chtějí masíčko připravit jakože nechat mírně růžové a nebo do hotova .

Nebojte se u grilování připoužít např anglickou slaninu kterou položíte na masíčko nebo ho do ní zabalíte , dále pak třeba klasický zauzený špek kterým můžete třeba kuřecí prsíčka prošpikovat , ano hrát se s tím dá na spousty způsobů . Pokud chcete grilovat zeleninu tu si nechávejte až nebude žár tak velký a udělejte si jí příjemně na zkus , grilovat se dá prakticky jakákoli zelenina a k masu bych dokonce i doporučoval , protože vám mnohem dřív slehne a ještě více si tak vychutnáte grilované masíčko .

Směs koření kterou prakticky používám na všechno a pořád , pouze s malými změnami protože jak se říká když něco funguje není třeba to měnit .( Bylinkové máslo viz vyjímečná nabídka , kouřová uzená sůl viz vyjímečná nabídka , česnek , pažitka , sůl mořská , pepř bílý , cibule sušená , petržel , oregáno , tymián , rozmarýn , paprika ) – je to nakombinováno tak aby to nepřehlušovalo masíčko a jen je kladen důraz na danou chuť kterou jsem si vybral jakože když gril paprika – je tam větší množství papriky , Gril česnek – je tam větší podíl česneku to je celá záhada , Dále pak soli minimum aby to zbytečně nevytáhlo šťávu z masa . Dále pak steaky prokápnu lehce kvalitním olejem – před grilováním je nechte cca 1 hodinku v pokojové teplotě (prostě je vyndejte z lednice . Bylinkové máslo a uzenou sůl vždy až na uplném konci když je steak prakticky hotový .

Co nedoporučuji ale zase 1000chutí 1000názorů , máchat maso v marinádách jakože takových – bere to masu šťávu (většinou marinády obsahují hodně soli ) a další je to že vám to naprosto přehlušuje chuť samotného masa .

Co ale zase patří např ke steakům jsou různé dipy a omáčky kterými můžete podtrhnout dokonalost ale s tima se tu nebudu rozepisovat , protože těch je tolik druhů a každý z vás si musí najít tu svojí která vám chutná a to je třeba vyzkoušet .

Dále pak nezapomeňte na Plzničku aby vám slehlo a přeji dobrou chuť .

Pokud by vás zajímalo cokoli podrobněji stačí napsat na email a je tu ještě jedna možnost a to samozřejmě po dohodě dosti do předu konzultovanou a ta je že si mě můžete objednat třeba na vaše první grilování , pokud se na to nebudete cítit ale třeba proto že když budete mít oslavu nechcete se o gril starat ale zároveň ho nechcete ošidit takže asi tak vasreznik.cz 777007329

Číst článek
10 položek celkem